آمار و ارقام نشان دادهاند که تغییر در وضع موجود سیستمعاملهای تلفنهای همراه هوشمند زودتر ازآنچه متخصصان تصور میکردند به وقوع خواهد پیوست.
اخبار بدست آمده حاکی از آن است که سیستم عامل های تلفنهای همراه زودتر از آنچه پیش بینی میشد تغییر خواهند کرد.
اخبار بدست آمده از سایت های خبری بالاخص سایت تحلیلی و خبری androidpit،میگویند که برنامههای هواوی برای توسعه سیستم عامل جایگزین اندروید از چند سال قبل پیگیری میشد ولی این تغییرات با توجه به تحریم های آمریکا شکل جدیتری به خود گرفت.
سیستم عامل جایگزین هواوی هارمونی نام دارد که خبر آن در نشست خبری با حضور 6000 نفر از توسعه دهندگان اعلام گردید.در این نشست علاوه بر معرفی این سیستم عامل به بررسی ویژگی ها و و آینده آن نیز پرداخته شد.هدف شرکت هواوی ساخت و توسعه یک اکوسیستم جدید است.
تعداد کاربران خدمات و محصولات مختلف هواوی در سراسر دنیا 530 میلیون است و هارمونی قرار است که با اتصال تمامی دستگاهها به یکدیگر به این کاربران اجازه بدهد که بدون نیاز به گوگل و خدمات آن به تمام محتواها دسترسی داشته باشند.
علاوه بر این، تأکید هواوی به متنباز بودن این سیستم است. دسترسی آزاد به توسعه فراتر این اکوسیستم فاکتوری مهم است. بنابراین هواوی 14 نوع مختلف از هسته HMS موردنیاز برای توسعه دستگاهها را باز میگذارد.
توسعهدهندگان سراسر جهان با استفاده از 51 خدمات و 855 رابط کاربری میتوانند ایدههای خود را با بهرهوری بیشتری پیادهسازی کنند. هماکنون بیش از 43 هزار ترم افزار بر پایه هسته HMS ایجاد شدهاند.
تنها شرکتی که به دنبال جایگزین کردن سیستم عامل اندروید است هواوی نیست بلکه کمپانی های دیگری همچون سامسونگ،اوپو،شیائومی،وان پلاس و .... نیز در تلاش برای جایگزینی آن با سیستم عامل بومی هستند.سامسونگ به این منظور سیستم عامل تایزن را برای مدتها بهعنوان گزینه پشتیبان در نظر داشت و اگرچه جامعه توسعهدهندگان و دوستداران تایزن بسیار محدود است، اما وفاداری آنها به این سیستم عامل مثالزدنی است.تحریم های آمریکا بر علیه هواوی و زدتی ای سبب شده تا کمپانی های دیگر در صدد طراحی سیستم عامل مخصوص به خود برآیند که ماحصل آن سیستم هایی نظیر EMUI، One UIیا Oxygen OS میباشد که هسته سیستم را با قابلیتهای ویژه و نرمافزارهایی که خودشان طراحی کردهاند بهعنوان جایگزینی برای نرمافزارهای گوگل توسعه میدهند .
ساخت سیستم عامل بومی منجر به این امر شده است که شرکتهای هواوی و سامسونگ با تمرکز بر روی اپ استورهای خودشان سعی در توسعهی آن بین کاربران باشند.جالب است بدانید که بسیاری از کاربران با نگاه به رابط کاربری مشابه اندروید و توانایی نصب نرمافزارهای اندرویدی روی دستگاه غیر اندرویدشان حتی متوجه نخواهند شد که تلفنشان از سیستم عامل دیگری استفاده میکند. این دقیقا هدف اصلی پروژههایی مانند هارمونی است.
سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا گوگل با توجه بهتمامی این اتفاقات باید با شرکا و جامعه توسعهدهندگان برای اندروید تلاش کند، یا بهتر است که روی سیستم عامل جدیدی کار کند؟
متخصصان نرم افزار میدانند که توسعه در جایی که تغییرات و اصلاحات دائمی پیش میآید سخت تر از توسعه نرم افزاری جدید است و این سوال از اندروید مطرح است که آیا کرنل پاسخگوی درخواستها و نیازهای جدید است یا خیر.
منبع:ایتنا